Connect with us

Educatia se face in primul rand in familie, insa si unitatile de invatamant trebuie sa se implice in acest proces. Asta am luat in considerare cand am deschis o scoala particulara pentru copiii claselor I-IV. M-am gandit ca doresc sa le ofer celor mici o altfel de educatie, diferita de ceea ce se face in scolile de stat. Desigur, am urmat si programa scolara, insa m-am gandit sa se lucreze si altfel cu cei mici.
Printre lucrurile invatate in scoala noastra, s-a facut si educatie de mediu. Adica cei mici sunt invatati cum sa respecte si sa ajute mediul inconjurator. Invata despre importanta vietatilor de pe pamant si a plantelor care ne inconjoara. Au invatat ca fara paduri, calitatea aerului nu este una buna si ne putem imbolnavi. De asemenea, fara paduri, au loc inundatii si alte lucruri ce ne pot pune in pericol.
De aceea, un prim pas in stoparea acestor lucruri il reprezinta colectarea selectiva. Cei mici au invatat ca multe din deseurile pe care le aruncam contin compusi de origine sintetica, ceea ce face ca degradarea lor sa fie dificila sau chiar imposibila. De asemenea, deseurile produse in mediul urban sunt adesea contaminate cu substante toxice cum ar fi anumiti coloranti, vopseluri sau mercur. De aceea, trebuie sa nu mai aruncam gunoiul menajer alaturi de ceea ce se poate refolosi. Pentru asta, am apelat la magazinul cosuri-europubele.ro. De aici am putut achizitiona cosuri colectare selectiva. Gama diversificata oferita de magazin mi-a dat posibilitatea de a alege cosuri gunoi speciale, adaptate mediului in care lucram. Ele au un design deosebit si sunt usor de folosit de catre cei mici. Asta deoarece magazinul ofera pubele speciale ce pot fi folosite atat la exterior, cat si in interiorul cladirilor. De exemplu, au cosuri inox elegante chiar si pentru marile corporatii care tin foarte mult la imagine. Cosurile de la acest magazin pot fi utilizate si de consumatorii casnici fara nicio problema. Ce am ales pentru scoala?
Am ales setul de cosuri de gunoi Lotus la 30 de litri pentru holuri, iar pentru sala de mese am ales cosurile metalice pentru colectare selectiva la 100 de litri.
Cosurile Lotus reprezinta alegerea perfecta atat pentru scoala, car si pentru orice alt tip de mediu profesional, prin prisma designului minimalist si extrem de practic, gandit atat pentru economisirea spatiului, cat si pentru a fi incadrat in orice mediu. Cosul de gunoi Lotus este un model modular datorita posibilitatilor de asamblare (circular sau in linie), compact si foarte elegant. Culorile diferite ale capacelor si sistemul usor de deschidere, il transforma in cosul perfect pentru colectarea selectiva a deseurilor. Cosul este produs din material plastic rezistent.
Pentru sala de mese am ales cosuri mai mari pentru ca sunt mai practice. Capacul unui asemenea cos se scoate liber si este prevazut cu un orificiu corespunzator pentru aruncarea deseului. Acest cos este adecvat pentru sortarea deseurilor in cladirile administrative, scoli, birouri etc. Poate fi prevazut cu etichete autoadezive pentru un anumit tip de deseu.
Cer mici invata inca de acum cum se protejeaza planeta si cat de important este sa facem asta. Tu ce mai astepti?

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Trending