Connect with us

Bazar

APARITIE EDITORIALA "Cluj-Napoca RO EU – Dosarele X si KIX" la Editura Ecou Transilvan

Published

on

Astazi a vazut lumina tiparului cartea „Cluj-Napoca RO EU – Dosarele X si KIX” la Editura Ecou Transilvan. Echipa Radar de Media felicita pe aceasta cale autorul si ii ureaza un succes maxim cu cartile sale.
Un volum de literatura de divertisment, conceput sa distreze si sa educe in acelasi timp, abordand teme SF cu extraterestri, fantome, agenti secreti, fenomene paranormale, in nuvele scrise intr-un stil alert si nepretentios, in eseuri, ” deseuri” si „scrisori deschise” in care sunt dezbatute teme filozofice, psihologice, religioase, sociale, intr-o maniera accesibila unui public larg, toate formand un spectacol inedit al experientei de viata si eruditiei, apanaj al unor personaje anonime din Transilvania, relatate intr-un ritm tineresc si vioi, tratate cu o doza de umor si ironie remarcabila. Aspectele lirice abunda, printr-o panorama a poeziei romanesti si internationale, in creatii personale moderne si clasice, de un romantism delicios. Toate aceste aspecte confera lucrarii un caracter de o originalitate rar intalnita in peisajul literar contemporan si un bun augur pentru un volum de debut, al carui continut a fost deja apreciat prin 4 premii literare, in asteptarea premiului din partea publicului cititor.
——————
Cu permisiunea autorului, redam una din nuvelele sale.
Răpită de extratereștri – Dosar X
Nu îmi amintesc nimic din cele expuse mai jos. Mi s-au întâmplat mie, dar mi-au fost relatate la cam un an după evenimente. Cel care mi le-a povestit era îndrăgostit de mine. Voia prin această relatare, să îmi cucerească încrederea și poate dorea să afle și el mai multe. Nu a îndrăznit să îmi comunice nimic până atunci, doarece fusese amenințat cu aspre sancțiuni în caz de desconspirare a evenimentelor, amenințarea cea mai mare, nedeclarată, dar subînțeleasă, fiind lichidarea. Discreția totală făcea parte de altfel din apanajul profesiei lui, membru al unui serviciu secret nemenționat în nici un document oficial, în ideea că, dacă nu există dosare, iar legăturile dintre agenți se fac prin lanț uman, în care fiecare își cunoaște doar o conexiune superioară și una inferioară, clandestinitatea, secretul care învăluie o misiune de care depinde soarta națiunii, poate fi păstrat fără șanse de penetrare și publicitate nedorită.
 
Eram la un stagiu de vară de arte marțiale, într-o tabără, pe teritoriul unei unități militare, camuflată în interiorul unui fost sediu de I.A.S. Satele și comunele din jur, fuseseră desființate și rase de pe sol de Ceașescu prin anul 1988 și locuitorii nu s-au mai întors. Pe acoperișurile clădirilor se plantaseră copaci, ca la bazele militare americane, să nu poată fi vizualizate ușor din spațiu iar în jur pe o rază de 1 km se plantase pauwlonia tomentosa, care crește repede și umple spațiul. Ierburile înalte din Bărăgan, ciulinii și lemnul câinesc încropiseră în jur o mică stepă netulburată de mașini agricole. Un unic drum de căruțe neglijat, cu „asfaltul lui Stalin”, pământ bătătorit de roțile mașinilor, mai lega locul de civilizație, dar fără circulație, căci nu ducea nicăieri, dead end.
Am dorit mult să ajung la acel stagiu, dar am fost refuzată, cu motivul că este doar pentru bărbați. La cercul de arte marțiale pe care îl frecventam în capitală, ori de câte ori mergeam în delegație, m-am lămurit treptat, că aproape toți cei din sală erau agenți secreți. Nu scria pe ei, pe frunțile lor, dar se simțea oarecum în atmosferă. Cum se mișcau pe stradă, cum emiteau cuvintele, cum priveau lumea din jur, se simțea educația militară, un mod foarte precaut și totodată discret de a supraveghea zona, spațiul în care se aflau, conversația controlată, care nu lăsa să transpară nimic sau aproape nimic din biografia personală, modul elegant de a ocoli întrebările indiscrete, un comportament care voia să pară natural, dar care se vedea că este studiat și elaborat, modul de conversație in care evitau să își expună părerea asupra problemelor controversate, o liniște și un calm aparent și superficial sub care simțeai o stare de continuă alertă defensivă, modul în care se asemănau unul cu altul din punctele de vedere enumerate mai sus, te făcea să simți că fac parte dintr-o zonă socială de elită, totuși fără ostențatie.
 
Eu eram, se pare singura în postură de outsider, dar faptul că fusesem, printr-o întâmplare, datorită unei recomandări, acceptată să mă antrenez cu ei, le spunea oarecum că și eu fac parte din lumea lor, doar că atunci când, într-o pauză de antrenament, se adunau într-un mic cerc, trei, patru să socializeze și mă apropiam și eu de micul grup, întâi tăceau toți ca la o comandă, iar apoi schimbau, se pare, într-un mod abrupt subiectul de conversație, cu unul banal și convențional.
Pe mine toate acestea nu mă deranjau, căci datorită unei intuiții native, pe care mi-am dezvoltat-o apoi prin antrenament sistematic, reușesc adesea să sesizez aspecte oculte. După ce am trecut prin faze similare de nenumărate ori, de pătrundere de secrete, de dezvăluiri ale unor aspecte și fenomene personale și sociale la care oamenii obișnuiți nu ajung să aibă acces, mi-am pus problema, ce doresc de la viață.
Ca să iau o decizie în această privință, m-a ajutat descrierea unei situații pe care am citit-o într-o revistă internațională de mare tiraj, despre o grădină zoologică privată, dintr-o țară nordică, unde animalele exotice din zone tropicale sunt lăsate în libertate în natură, în spatele unor garduri sub tensiune, străbătute de curent electric, care să împiedece transgresiunea spre exterior. În timpul iernii, libertatea relativă, care mimează starea naturală este realizată într-o hală mare, dotată cu un sistem de labirinturi și coridoare tridimensionale proiectate în spațiu, de diverse dimensiuni, astfel încât animale de pradă și vânatul lor, să poată conviețui fără să se intersecteze și fiind toate bine hrănite, să nu aibe motiv să se extermine reciproc, până în primăvară.
 
Am primit o educație religioasă creștină în copilărie. Azi, fără să fiu o practicantă, principiul iubirii dușmanului îl cultiv în felul meu, cu convingerea că un dușman sătul, cu burta plină este mai puțin agresiv ca unul flămând, astfel ori de câte ori este posibil mă asigur ca inamicii mei potențiali să aibă de mâncare. Iar din povestea grădinii zoologice – labirint am învățat să îmi creez eu însumi traseele prin viață încât să evit zonele periculoase. Așa că, lumea nevăzută și activitățile colegilor mei de antrenament nu mă interesau, nu intrau în preocupările mele. Astfel, din punct de veder al discreției, mă comportam ca și ei și din acest motiv au interpretat că fac parte, probabil și eu din lumea lor, eventual dintr-un serviciu, poate, mai discret decât altele. Această interpretarea a lor îmi convenea, căci, în felul acesta, nu se amestecau în viața mea personală.
Dar participarea mea la acest stagiu de vară îmi fusese refuzată, de fapt nu direct, ci într-un mod mai deosebit. Mi s-a spus: „Din 4 August, suntem acolo, undeva pe harta României, în Bărăgan. Dacă ne găsești, ești binevenită”. Aceasta suna ca în japoneză, nici da nici nu, nici înăuntru și nici înafară și totuși înăuntru și totuși înafară. Răspunsul, așa cum a fost formulat, putea să însemne multe. În ipoteza că nu mă descurcam, să caut o cale, să mă informez, eșecul meu, a nu-i găsi, putea să justifice refuzul lor prin ineficiența mea, deci să arunce vina la mine. Mai însemna, poate, o testare a surselor mele de înformații, în ideea că le-aș fi avut, sau în final, în lipsa lor, o testare a capacității mele de a descoperi un lucru pe care îl doresc, reușind astfel să afle cât de interesată sunt de participarea la stagiu, deci seriozitatea atașamentului meu la practică și la echipă. Mai putea să semnifice de asemenea o sarcină ascetică în sine, în ideea că, dacă reușesc, înseamnă că merit rezultatul.
 
Știam doar atât, că trebuie să caut o locație în Bărăgan, pe câmpie, iar nu în localități. De la Buzău la Oltenița, era carul cu fân în care eu trebuia să găsesc un ac. Am pornit pe jos dintr-o stație de cale ferată, cu o singură foaie de cort drept culcuș, câteva haine, kimono-ul de antrenament, trei conserve și un pachet de biscuiți în rucsac. După câteva zile în care am mers după îndemnurile din sufletul meu, schimbând de câteva ori direcția, încercând să adulmec aerul ca un lup flămând, dormind lîngă movile ce păreau morminte ancestrale, cu o piatră mai mare sub cap, la marginea unui drum de țară, am oprit o dubă, al cărui șofer mi-a spus că duce pâine undeva, la o tabără sportivă de pe câmp. L-am rugat să mă ia cu el. Astfel am ajuns unde doream. Am fost primită fără comentarii, înafară de faptul că am fost atenționată, că va trebui să mă încadrez strict în program, ca o condiție a rămânerii mele acolo.
Antrenamentul părea să aibă ca scop suplimentar, de a mobiliza din noi maximum de rezerve vitale, de a trece de pragul în care trăiam după reguli comune, tot așa cum mici traumatisme a mușchilor solicitați la maximum, provoacă la refacere o creștere a potențialului vital și o reglare a organelor interne încât să deservească noile cerințe fiziologice, sistemul nervos central era și el supus unei reînnoiri printr-o tensiune aproape continuă, aproape de pragul de ruptură, pe care odihna de noapte o compensa la limită. Se presupunea că rigoarea programului era liber consimțită și acceptată de toți cei prezenți. Marea majoritate se străduiau să facă față, în ideea că acest antrenament la limita suportabilului i-ar fi putut face mai puțin vulnerabili la solicitările viitoare dintr-o realitate dramatică. Datorită acestei conjuncturi limită, au fost câțiva participanți care s-au retras înainte de finalizarea stagiului, iar cei ce au rămas, au făcut efortul să se adapteze la cerințe.
 
În acest context tensionat prin definiție, în mod voluntar și unanim acceptat, sosirea mea și prezența mea, unică persoană feminină a adăugat un motiv suplimentar de nervozitate, pe care îl simțeam efectiv, ca o senzație de animal ce urmează să fie atacat. Nu am suferit nimic concret, sub acest aspect dar, încordarea ne exprimată, din acest punct de vedere a adus o coloratură specială evenimentelor ce urmează.
În dimineața acelei zile au sosit cu două mașini de teren, dar nou nouțe, valorând mulți dolari, o echipă de control din minister, însoțită de un reprezentant din comisia parlamentară de control a activității serviciilor secrete. Comandantul taberei și noi toți le-am dat onorul la careul de dimineață, după care, programul nostru de antrenament a urmat ca într-o zi obișnuită. Din echipa de control, făcea parte și o tânără, nu am reușit să mă lămuresc dacă era cadru militar sau persoană din politică, doar că, după atenția și grija pe care i-o acorda comandantul taberei, mi-am dat seama că este o persoană de rang înalt.
Din punctul meu de vedere, dar nu numai al meu, ci și al bărbaților din tabără, ziua aceea a adus o schimbare, care de asemenea are importanța ei, în ceea ce urmează să se întâmple. Acum în tabără nu mai este o singură femeie, sunt două femei. Instinctele care fac viața să continue pe pământ, ținute în frâu de conveniențe sociale, adaugă o tensiune în plus. Programul taberei continuă ca de obicei, dar sunt momente ca, masa de prânz, masa de seară, pauza de odihnă de după masă, momentele de relaxare în curte și în spațiile comune, când interesul cu caracter sexual, față de cele două femei prezente, se manifestă prin ochiade, sau alte gesturi discrete, dar edificatoare. Astfel, am observat că, de când vizitatoarea din echipa de control a sesizat prezența mea, a început o competiție tacită cu mine, în intenția de a capta atenția bărbaților din preajmă asupra ei. În această competiție era depășită de mine, deoarece eu eram familiară cu cei prezenți iar ea era nou sosită și într-o poziție socială care impunea distanță și atitudine rezervată. Am simțit gelozia ei inconștientă și resentimentele pe care i le provocam, într-un schimb de replici pe care l-a avut cu mine, pe o temă banală, legată de prezența mea acolo.
 
Stingerea se dădea la ora 10 seara, dar în dormitoare, pe întuneric, mai continuau conversațiile cam o oră, eventual cu intensitate redusă, ca să nu îi deranjeze prea tare pe cei de ar fi dorit totuși să doarmă. Eu eram cazată într-un dormitor separat, din motive lesne de înțeles. Fiind prea excitată, datorită solicitărilor extenuante de peste zi reușeam să adorm greu, sau petreceam o bună parte din noapte într-o stare de semi-somn semi-trezie.
Acum urmează relatarea de care nu sunt responsabilă eu personal ci cel care mi-a relatat-o și mie, sub rosa, sub pecetea tainei, a secretului de stat.
M-am ridicat din pat și am alergat pe coridor, până pe platoul de adunare, în curte, strigând, repetând: „Alarmă, vin extratereștrii!”. Cei ce nu se culcaseră încă, îngrijorați, au ieșit și ei în curte, să vadă ce se întâmplă și s-au adunat în jurul meu.
Curtea a fost iluminată de la o sursă de lumină situată undeva sus, provenită probabil de la o navă cosmică. Dar nu numai cei din tabără au alergat în curte, ci și cei din echipa de control, împreună cu tânăra care era geloasă pe mine, începând de dimineață. Ceea ce a observat ea, concret și deranjant pentru ea din punct de vedere personal, era un cerc de bărbați în jurul meu. Asta i-a declanșat o criză de isterie, reală sau mimată. Probabil că nu era prima dată când făcea asta, căci și-a jucat bine rolul. A scos un țipăt puternic și prelung, să fie sigură că va fi remarcată și s-a lăsat să cadă jos, într-o manieră în care să nu se lovească în cădere și apoi a prezentat la spectatorii de față o serie de convulsii care mimau actul sexual, ca să sugereze destul de clar cauzele deficienței vitale acute, care determinase starea în care se afla. Datorită acestei manifestări, cei de față s-au repezit la ea, să îi acorde un prim ajutor, ca la un om bolnav, cum de fapt și era în acel moment. A durat cam 10 minute bune până au reușit să o stabilizeze, să o readucă la o stare normală și să o conducă la dormitorul rezervat ei. A reușit astfel ceea ce a dorit, să capteze atenția bărbaților asupra ei și să anuleze temporar interesul acordat mie. După ce au rezolvat problema acută, au revenit să se ocupe de mine. Au constatat că eu dispărusem. Nu m-au găsit nici în curte, nici la mine în dormitor. Au ajuns la concluzia, că într-o manieră necunoscută de ei, am reușit să ies din unitate. Nu puteam să ies prin gardul cu două rânduri de sârmă ghimpată, prevăzut cu camere de luat vederi în infraroșu în zona intermediară, nici prin poarta păzită de garda de noapte. M-au căutat totuși cu lanterne și câini polițiști și m-au găsit după o oră în pădurea alăturată, care înconjura tabăra.
 
Eram într-o stare de transă somnabulică, nu puteam vorbi. M-au condus la dormitorul meu, m-au așezat în pat. M-am trezit dimineața, ca și cum nu s-ar fi întâmplat nimic și fără să îmi aduc aminte nimic din cele petrecute.
Când mi s-a relatat întâmplarea, am aflat cu aceeași ocazie, că, consemnul ordonat, pentru toți cei prezenți, a fost interdicția totală de a divulga cele petrecute în acea seară. Comandantul taberei a suferit sancțiuni administrative, pentru că nu a reușit să păstreze disciplina în tabără. Imposibilitatea de a elucida în mod substanțial evenimentul a determinat clasificarea rapidă a dosarului, în ideea că energiile și capacitățile serviciilor nu trebuie irosite în investigații lipsite de sens, care nu produc rezultate concrete. Mai erau bine înțeles și orgolii șifonate care trebuiau protejate.
In ceea ce mă privește, nu mă simt vinovată, căci eram într-o stare secundă, în Zona X, și nu amintesc nimic.
Raportul secret a relevat faptul că eu am sesizat probabil, datorită sensibilității mele speciale, apropierea unei nave cu extratereștri, fapt confirmat de lumina venită de sus care a iluminat curtea taberei. Dispariția mea din curte și reapariția în pădurea încojurătoare, se puteau explica prin faptul că, în perioada de neatenție a celorlalți pentru persoana mea, am fost răpită de extratereștri, fenomen de abducție și eliberată apoi în pădure.
===========
Cartea poate fi comandata de pe site-ul editurii.
Va dorim lectura placuta!

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Bazar

Honor 10 – review: smartphone mid-range cu un raport foarte bun calitate-pret

Published

on

Marius Calugaru de la Blogatu.ro a testat Honor 10 si a ajuns la cateva concluzii foarte interesante, pe care le puteti afla din acest articol dar si di clipul urmator:

 
In cautarea unui smartphone care sa ne ofere performante cat mai bune dar care totodata sa aiba si un pret accesibil, l-am gasit pe Honor 10, unul dintre liderii categoriei de smartphone-uri mid-range. Cu un pret cuprins intre 1200 si 2000 lei, in functie de varianta si magazin, acesta este mai mult decat accesibil si ne poate oferi performante mai bune atat in ceea ce priveste capabilitatile foto, cat si jocurile, in comparatie cu alte telefoane cu pret similar.
Honor 10 este realizat din sticla si metal, avand un design compact foarte reusit. Este un smartphone placut la atingere, care se curata usor de urmele de amprente si ofera o buna aderenta.
Honor 10 este disponibil in mai multe variante de culoare, precum negru sau albastru, oferind reflexii spectaculoase in functie de unghiul in care este privit.
Pe partea din fata vom gasi un ecran cu diagonala de 5.84 inchi, care acopera 80% din suprafata smartphone-ului. Display-ul este protejat de Corning Gorilla Glass.
Ca si in cazul telefoanelor Huawei, si Honor ofera camere foto de calitate excelenta. Honor 10 are 3 camere foto, una situata pe partea din fata, in notch si doua pe partea din spate. Cea frontala, pentru selfie-uri, are o rezolutie de 24MP iar cele de pe partea din spate au rezolutii de 16MP si 24MP. Camera frontala poate filma FullHD iar cu sistemul dual camera de pe partea din spate pot fi realizate clipuri 4K.
In testele foto realizate de Marius pot fi vazute cat de clare sunt detaliile din selfie-uri sau din fotografiile realizate cu sistemul dual-camera. Clipurile au, la randul lor, o calitate foarte buna. Honor 10 dispune de tehnologie AI care optimizeaza fotografiile, alegand modul ideal in functie de numerosi parametri.
Insa calitatea fotografiilor si a clipurilor este doar unul dintre numeroasele criterii pentru care o persoana alege un smartphone. Un rol important il joaca si configuratia, iar la acest capitol Honor 10 nu dezamageste. Este motorizat de un procesor octa-core Hisilicon Kirin 970 care poate fi insotit, in functie de configuratie, de 4, 6 sau 8GB de memorie RAM. Spatiul de stocare este la randul sau generos, Honor 10 fiind disponibil in doua versiuni: de 64GB sau 128GB. Pentru pasionatii de fotografie si filmari, recomand versiunea cu 128GB de memorie interna iar in ceea ce priveste memoria RAM, sunt de ajuns si 4GB.
Este bine ca sunt disponibile si versiuni cu mai multa memorie RAM, astfel aplicatiile vor rula mai rapid si fara probleme, chiar si in multitasking.
In concluzie, Honor 10 este un smartphone care merita achizionat daca nu aveti la dipozitie un buget foarte mare dar vreti totusi sa va bucurati de performante cel putin decente pentru o utilizare zilnica.

Continue Reading

Bazar

Jocuri păcănele, ruleta casino și blackjack online

Published

on

Cazinourile online au apărut într-o perioadă în care jucătorii pasionați își doreau și aveau nevoie de o alternativă la cazinoul fizic care de cele mai multe ori se afla la o distanță mare de jucătorii din afara orașului. Spre deosebire de cazinoul fizic, casinoul online este o variantă care este accesibilă pentru jucătorii din orice loc atât timp cât au acces la internet. Jocpacanele.ro sau Ruleta Casino sunt doar două dintre platformele de gambling online unde jucătorii se pot distra și au acces la jocuri care le pot aduce câștiguri rapide și facile.
Jocurile disponibile la un cazino online au depășit de mult oferta fixă a unui cazino fizic, fiind adăugate jocuri noi destul de frecvent. Fiecare platformă de jocuri online încearcă să ofere jucătorilor săi cele mai noi, populare și atractive jocuri. Un mod rapid și lipsit de costuri pentru jucător de a se distra pe platforma online este să beneficieze de un bonus fara depunere.
 
Top 3 tipuri de jocuri: păcănele, ruleta casino și blackjack

  1.     Jocuri de păcănele

Pe jocpacanele.ro jucătorii pot găsi o varietate mare de jocuri pe care să le încerce atât gratis, cât și cu un bonus de bun venit avantajos la cazinourile online licențiate din România.  Păcănelele sunt printre cele mai iubite jocuri disponibile în orice cazino online și accesibil de pe orice platformă.
Regulile de joc sunt destul de simple: se apasă butonul Spin sau Start care face rolele să se miște în timp ce jucătorul așteaptă o combinație de cel puțin 3 simboluri identice pe o linie de plată activă. Nu întotdeauna o rotire este câștigătoare, dar jucătorii trebuie să știe cum să joace și cum să profite de șansele sale.
Regulile de joc includ în primul rând cunoașterea simbolurilor de joc. Astfel, pentru a câștiga jucătorul trebuie să știe că anumite combinații de simboluri îi pot aduce câștiguri uriașe, pe când altele nu valorează nimic. Valoarea simbolurilor dintr-un joc slot poate fi verificată în tabelul de plată unde vei găsi și detalii despre alte caracteristici ale jocului. Cele mai populare simboluri sunt cele clasice, mai exact șeptarii, fructele, clopoțeii și simbolurile BAR.
Cele mai importante dintre simboluri sunt cele denumite Wild sau Scatter deoarece simbolul Wild poate lua locul altui simbol, pe când simbolul Scatter le pot aduce jucătorilor o mulțime de bonusuri și/sau rotiri gratuite. Pe jocpacanele.ro jucătorii se pot distra jucând 20 Super hot, 40 Super Hot, 5 Dazzling Hot, Age of Troy, 7 Monkeys și multe alte sloturi la fel de distractive.

  1.     Ruleta casino

Ruleta casino este unul dintre cele mai vechi jocuri de noroc pe care acum îl poți juca într-un cazino online. Conținând o ruletă numerotată, o bilă și un punct de sprijin, ruleta funcționează rotindu-se și unde va cădea bila, acel număr este câștigător. În mediul online ruleta funcționează fix la fel. Jucătorii plasează pariurile pe numărul și culoarea dorită: au de ales între roșu și negru și între 37 sau 38 de numere, în funcție de varianta de ruletă.
Ca orice alt joc de masă, ruleta este un joc care necesită puțină strategie înainte de a plasa pariul pentru a avea cele mai bune șanse de câștig. Odată ce ruleta se învârte, pariurile nu mai pot fi plasate, iar jucătorii nu pot face altceva decât să aștepte să vadă rezultatul final. Cine a câștigat își primește câștigul și apoi jocul se reia cu plasarea unor noi pariuri.
Cele mai faimoase variante de ruletă sunt cea europeană și cea americană, iar acestea sunt disponibile pe platforma online Ruleta Casino, jucătorii având posibilitatea de a le încerca gratis. Diferența dintre ele este faptul că varianta americană are un zero în plus, ceea ce le oferă jucătorilor șanse mai mici de câștig, deci pentru mai multe șanse de câștig jucătorii ar trebui să aleagă ruleta europeană. Descoperă mai multe variante ale acestui joc popular pe Ruleta Casino!

  1.     Blackjack

Blackjack este un alt joc de masă disponibil pe platformele de cazinouri. Supranumit și „21”, acesta este un joc în care strategia are un loc important. În acest caz, jucătorii nu joacă unul împotriva celuilalt, ci împotriva casei. Pentru a câștiga un jucător trebuie să aibă suma valorii cărților cât mai aproape de 21 sau chiar 21 dacă este posibil. Folosind un bonus fără depunere primit în mod gratuit din partea cazinoului, jucătorul poate să își exerseze aptitudinile la jocuri precum Blackjack clasic, Blackjack european, Blackjack Atlantic City și multe alte variante.
 
Joacă la casino cu un bonus fără depunere
Spre deosebire de cazinourile fizice, cazinourile online sau platformele de cazinouri cum ar fi jocpacanele.ro le oferă jucătorilor o gamă extrem de diversificată de jocuri, dar și de bonusuri de bun venit care le oferă șansa să descopere jocuri de păcănele captivante. De asemenea, dacă ești interesat de jocurile de ruletă, te poți înregistra la unul dintre cazinourile disponibile pe Ruleta Casino pentru a primi un bonus de bun venit exclusiv.
Netbet oferă jucătorilor săi la înregistrare un bonus fara depunere de 50 Rotiri Gratuite. Odată ce s-au înregistrat și au folosit în formular codul OFERTA50, jucătorii pot încerca orice joc de păcănele furnizat de Netent folosind rotirile gratuite.
O altă ofertă de la acest casino este una cu depunere, constând în 150% bonus până la 1.000 RON, dacă la prima depunere jucătorul va folosi codul BONUS1000. De exemplu, dacă va depune 100 RON va primi din partea cazinoului încă 150 RON și va putea rula în orice joc 250 RON și 50 runde gratis.
Înregistrează-te acum la un casino licențiat și încearcă diverse tipuri de jocuri casino pe jocpacanele.ro sau ruletacasino.ro!

Continue Reading

Bazar

Casio G-SHOCK – Official timekeeper la Neversea si Untold 2019

Published

on

 
Casio G-SHOCK ceasul devenit simbol al stilului urban, indestructibil, inconfundabil, inimitabil, este pentru al doilea an consecutiv official timekeeper la cele mai cool festivaluri de muzică ale verii – Neversea și Untold. Pentru că timpul și distracția sunt elemente dinamice, definite de o energie proprie, colaborarea din 2018 continuă și în acest an cu noi activări la malul mării, dar și într-unul dintre cele mai frumoase orașe ale României – Cluj. Astfel, mediul outdoor și mediul urban se îmbină în continuare într-o atmosferă cu adevărat cool.
Anul acesta, la Neversea, secundele numărate de Casio G-SHOCK au reprezentat tot atâtea oportunități pentru momente memorabile de distracție. Organizatorul – compania B&B Collection, unicul importator al mărcii în România – a asigurat o experiență unică, reprezentativă pentru brand, prin jocul de basketball propus, care a strâns peste 500 de jucatori în fiecare zi, pentru a câștiga zecile de ceasuri oferite ca premii, dar și șepci G-SHOCK, șireturi tip glow in the dark, sau vouchere în valoare de 50 de lei. Toate acestea s-au desfășurat sub îndrumarea a trei dintre cele mai îndrăgite vedete în rândul tinerilor – artistul Speak, influencer-ul Andrei Niculae și vlogger-ul Alex Ghidush – toți fiind adevărați susținători ai spiritului de festival.
Distracția, însă, nu se oprește la malul mării, ci continuă la Cluj, în cadrul festivalului Untold 2019.
 
De la o idee, la un simbol al stilului urban-sport
Legendar, inimitabil, de neoprit, G-SHOCK a devenit în decursul timpului o expresie sinonimă noțiunii de ceas rezistent la șocuri.
Lansat în 1983 de Casio, sub bagheta creatorului Kikuo Ibe shi, inventatotrul conceptului, care avea să devină el însuși o legendă alături de gama creată sub motto-ul „Absolute Toughness”, Casio G-SHOCK a fost rezultatul dorinței designerului de a da naștere unui ceas care să elimine în totalitate fragilitatea caracteristică ceasurilor de la acea vreme.
,,Îmi doresc să construiesc un ceas care să nu se strice nici măcar atunci când este trântit.” (Kikuo Ibe shi)
Fiind perceput inițial ca un ceas ideal pentru activitățile în aer liber, G-SHOCK a fost mult timp preferat de personalul din Aviație, Armată, Pompieri, Poliție sau Paza de Coastă, demonstrându-și în nenumărate rânduri calitățile și rezistența inconfundabile. Acestea sunt, însă, și cele care l-au propulsat în final spre noi teritorii, și în special spre mediul urban-sport, unde bikeri, skateri, rolleri si pasionați ai mișcării parkour, dar și artiști urbani precum grafferi, și cântăreți underground l-au descoperit și purtat în activitățile lor. Texturile, combinațiile de culori și tematici, împreună cu rezistența la șocuri și design-ul aparte au transformat ceasul Casio G-SHOCK într-un veritabil urban fashion icon – un sinonim al stilului de viață din marile orașe.
 
Casio G-SHOCK GW-B5600-2ER – rezistent, cool, conectat
Cel mai nou model – Casio G-SHOCK GW-B5600-2ER – reprezintă revelația anului 2019 în materie de ceasuri connected. Acesta este unul dintre cele mai robuste, mai precise și mai complete din punct de vedere tehnic ceasuri la ora actuală. Practic G-SHOCK GW-B5600-2ER reprezintă combinația ideală de tehnologie și funcționalitate în inconfundabila interpretare a Casio. O sinergie perfectă creată de Casio între istorie și avangardă.
Cu o greutate totală de numai 53 de grame, o carcasă (48.9×42.8×13.4mm) construită din rășină epoxidică și ranforsată pe interior cu o structurș din oțel, un geam din mineral și o etanșeitate de 20 ATM, modelul Casio GW-B5600-2ER se bucură de robustețe și totuși de o anumită doză de flexibilitate care nu face altceva decat să sporească rezistența ceasului ca întreg alături de felul în care este construită cureaua.
Design-ului pătrat, specific modelelor G-SHOCK, ce contribuie la rezistența ceasurilor, se adaugă noile tehnologii de conectare, rezultând un model recognoscibil, cool și modern.  Astfel, tehnologia Bluetooth®, ce facilitează conexiunea dintre smartphone și ceas, alături de funcțiile precum modul solar de încarcare a acumulatorului, smartphone time, semnal radio Multiband 6 pentru ajustarea automata a orei exacte (EU, U.S.A., Japonia și anumite regiuni din China), jurnal de zbor, world time și “find my phone”, transformă modelul GW-B5600-2ER într-un gadget indispensabil pentru cei cu un stil de viață urban.
Perfect adaptat secolului XXI, ritmului și nevoilor generației actuale de adolescență și tineri, GW-B5600-2ER este un smartwatch neconvențional ce se distinge prin devotamentul față de designul consacrat al Casio, dar și de o funcționalitate absolut impresionantă, caracterizată de utilitate și pragmatism.
 
Colecțiile Casio G-SHOCK sunt disponibile, în România, în magazinele B&B Collection, Be in Time, Splend’or și online pe www.bb-shop.ro.

Continue Reading
Life5 luni ago

Impresioneaza-ti prietenii sau colegii cu un cadou special in 2020

News11 luni ago

Barbie de Romania, dintr-o vacanta intr-alta!

News1 an ago

Cum a petrecut Barbie de Romania in Noaptea de Revelion. Imagini inedite. FOTO.

News1 an ago

Board games sau jocurile de societate – cadoul mult dorit de Craciun

Bazar2 ani ago

Honor 10 – review: smartphone mid-range cu un raport foarte bun calitate-pret

Bazar2 ani ago

Jocuri păcănele, ruleta casino și blackjack online

Bazar2 ani ago

Casio G-SHOCK – Official timekeeper la Neversea si Untold 2019

Bazar2 ani ago

Solutia perfecta pentru stocurile produselor de curatenie si igiena!

Bazar2 ani ago

De mici invatam sa reciclam

Bazar2 ani ago

Cerbul de Aur 2019: 71 de artiști din 21 de țări s-au înscris în selecția pentru concursul internațional de interpretare

Bazar2 ani ago

Învață cum să faci bani online la casino

Bazar2 ani ago

Diana Bianca a dat petrecere mare de ziua sa de naștere. Vezi cine a fost alaturi de ea si cum a petrecut

Bazar2 ani ago

Cele mai rapide 3 limuzine din lume

Bazar2 ani ago

3 Culturi care încă folosesc astrologia intensiv

Bazar2 ani ago

Fii la curent cu noile tendinte in materie de seminee si design interior

Bazar2 ani ago

Tenorul Dragos Cicu a avut un moment extrem de apreciat pe scena Summer Gala 2019

Bazar2 ani ago

Cine va câștiga în Liga Campionilor UEFA 2020?

Bazar2 ani ago

Este o idee buna sa iti faci biletul zilei bazat pe campionatul de fotbal preferat?

Bazar2 ani ago

Când siguranţa înseamnă voie bună prin noua colectie de carucioare de copii            

Bazar2 ani ago

Cum achizitionezi cele mai bune sisteme de incalzire si sanitare pentru locuinta ta? Apelezi la un magazin instalatii de incalzire si sanitare de incredere

Muzica2 ani ago

Denisa Moga lanseaza single-ul „Maker”

Bazar2 ani ago

Delia lansează videoclipul oficial al piesei „Trăiește frumos”, un manifest pentru o viață echilibrată în offline

Muzica2 ani ago

Kalle a lansat Bagajul, primul featuring cu JO

Bazar2 ani ago

Dan Bălan a lansat „Numa Numa 2”, continuarea fenomenului mondial „Dragostea din tei"

Muzica2 ani ago

Dan Bălan continuă povestea „Dragostea din tei” în Africa

Muzica2 ani ago

S-a lansat videoclipul oficial “Mr. Loverman”!

News2 ani ago

Mark Stam – s-a lansat anul acesta în muzică și este deja în topuri

Muzica2 ani ago

Sore face prima declaratie de dragoste muzicala iubitului ei!

Muzica2 ani ago

Nadiris lansează single-ul “Alinare”

Eveniment2 ani ago

Jorge Gonzalez reprezinta Spania la Cerbul de Aur 2018

Muzica2 ani ago

Alexandra Tanasoiu lanseaza piesa si clipul „Dor de vara”

Muzica3 ani ago

Cea mai așteptată colaborare! Irina Rimes și The Motans lansează „Cel mai bun DJ”

Muzica3 ani ago

Amna lanseaza „De Cate X Vrei Tu”

Muzica3 ani ago

„Suflet de hartie”: Celia si Stefan Floroaica, de la Exatlon, poveste de dragoste in noul clip al artistei

Muzica3 ani ago

Dara își dorește să se înscrie la școala de pilotaj aviatic

Muzica3 ani ago

Myra Monoka lanseaza single-ul si clipul „Rewind”

Muzica3 ani ago

O prezentatoare TV s-a lansat in muzica. Este foarte sexy in videoclip!

Muzica3 ani ago

Mary Lee lanseaza un nou single si videoclip, “Hamora”

Muzica3 ani ago

Jean Gavril a lansat “Jale Jeane”

Muzica3 ani ago

Iubire fierbinte intre Antonia si Alex Velea!

Trending