Connect with us

Astrologia este o pseudoștiința care își are rădăcinile în istoria multor culturii, aceasta fiind o practică foarte utilizată pe parcursul istoriei umanității. Această disciplină a fost studiată de multe culturi din trecut, concluziile acestora construind fundația pentru ceea ce noi înțelegem prin astrologie în momentul de față.
Persoanele care folosesc învățăturile desprinse din diversele tipuri de astrologie consideră că astrele, cosmosul și poziționarea acestora la naștere pot juca un rol esențial pe parcursul vieții individului. Chiar dacă numărul persoanelor care încă utilizează astrologia constant s-a diminuat, următoarele trei culturi încă utilizează această pseudoștiința intensiv.
 
India
India, datorită culturii și a istoriei vaste pe care această regiune o are, reprezintă țară care utilizează astrologia cel mai des, chiar și în perioada curentă. Spre deosebire de occident, culturile precum India operează în mod diferit, acestea considerând partea spirituală că fiind cea mai importantă. Astrologia joacă un rol esențial în autoanaliză practicată de acest popor.
 
Indienii au propriul lor sistem astrologic, numit Astrologia Vedică. În cultura hindu contemporană, acest tip de astrologie este utilizată intensiv pentru a determina data calendaristică ideală pentru cele mai importante evenimente. Aceștia consideră că astrele joacă un rol important în viață fiecăruia, având puterea de a influență semnificativ felul în care viață oamenilor evoluează.
 
India este determinată să păstreze această disciplină în viață, încercând să împărtășească astrologia chiar și cu generațiile tinere, aceasta fiind predată și în universități. Un număr larg de hinduși își bazează deciziile cele mai importante pe principiile astrologice. Aceștia consulta astrele înaintea întemeierii unei familii, a unei afaceri sau înaintea achizitionarii de obiecte mai costisitoare.
 
China
China este o altă cultură care are o longevitate uriașă și o contribuție majoră în studiul astrologiei, această disciplină fiind utilizată intensiv chiar în perioada curentă. Astrologia Chineză se bazează pe studiul astrelor pentru a realiza un zodiac chinez compus din 12 semne, fiecare cu atribuțiile sale specifice.
 
În acest tip de astrologie unele semne zodiacale sunt considerate că fiind mai importante decât altele. O dată la 12 ani este anul unei zodii specifice, acest semn care are că și reprezentant un animal aflându-se în perioada de cea mai mare prosperitate.
Chiar dacă zodiacul nu are o importantă atât de semnificativă în țările din occident, acesta joacă un rol esențial în cultură chineză. În ciuda rezumatului, unii angajatori refuză colaborarea cu persoane care au un anumit semn zodiacal.
 
Fecioarele, scorpionii și racii sunt zodiile cele mai ocolite de către angajatori. Pe de altă parte Berbecul, sau Dragonul în zodiacul chinez este considerat că fiind cea mai importantă zodie. Chiar și în perioada actuală în China părinții speră că noul născut să fie băiat și cu semn zodiacal dragon.
 
Occidentul
Chiar dacă țări precum India și China au o conexiune mai adâncă cu partea spirituală a naturii umane și cu astrele; pseudoștiința astrologiei este foarte populară și în occident. Astrologia Occidentală este bazată pe tradiții elenistice și babiloniene, aceasta avându-și originile în scrierile lui Ptolemeu.
 
În mare parte astrologia se manifestă prin intermediul zodiacului în țările vestice, acesta fiind întâlnit în majoritatea ziarelor de știri și la diverse posturi de televiziune. Mai mult, chiar și unii parlamentari din Marea Britanie consideră că astrologia ar trebuii să fie folosită că medicină alternativă, ajutând la ameliorarea conflictului rezultat în urmă auto-descoperirii.
 
Concluzie
Deși astrologia își are rădăcinile în culturile antice, această practică fiind foarte populară în trecut, disciplina mai are o audiență chiar și în epoca noastră. După cum a fost ilustrat mai sus, aceste trei culturi încă au o puternică înclinație spre astrologie, aceasta fiind utilizată intensiv în unele cazuri.

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Trending