Connect with us

Petrolul Ploieşti a părăsit cu capul sus competiţia de fotbal Europa League, după ce a învins formaţia galeză Swansea City cu scorul de 2-1 (0-0), joi seara, pe stadionul ”Ilie Oană”, în manşa a doua a fazei playoff.

Petrolul, care avea şanse minime de calificare în grupe după eşecul categoric din tur, 1-5, a reuşit o victorie de palmares, prin golurile marcate de Njongo Priso (73) şi Hamza Younes (83), respectiv Roland Lamah (74).

Petrolul a făcut un joc agresiv, determinat, dar nu a reuşit să îşi creeze prea multe ocazii clare de gol în prima repriză a partidei cu formaţia galeză Swansea City, reprezentantă a Angliei, după ce a câştigat Cupa Ligii. Prima şansă notabilă a fost foarfeca lui Younes din marginea careului mare (30), care a trecut puţin peste transversală. Tot tunisianul a irosit o ocazie uriaşă în finalul primei reprize, mingea reluată de el în min. 44, fiind respinsă de pe linia porţii de către Britton.
Echipa lui Contra a început excelent repriza secundă şi Filipe Teixeira a şutat la colţul scurt, dar Tremmel a respins în bară (46). Guilherme l-a întrebuinţat şi el pe portarul german (50), din lovitură liberă, dar şi galezii au avut o mare ocazie de gol, pe contraatac, prin Donnelly, al cărui şut-centrare a fost deviat în bară de Geraldo Alves (52). Apoi, Bornescu a salvat golul în min. 64, la mingea trimisă de Pablo. Portarul Petrolului a fost din nou providenţial în faţa lui Donnelly (70). Hoban a ratat şi el golul în min. 72, din poziţie excelentă.
Petrolul a reuşit să deschidă scorul prin camerunezul Njongo Priso (73), rămas singur cu portarul, după o pasă excelentă a lui Guilherme: 1-0. Pentru Priso a fost primul gol sub tricoul ”găzarilor”. Din păcate, oaspeţii au egalat un minut mai târziu, la o neatenţie a apărării petroliste, prin Roland Lamah (74): 1-1.
Câştigătoarea Cupei României a trecut din nou la conducere în min. 83, când Younes a fructificat cu capul centrarea lui Guilherme: 2-1.
Tunisianul a mai avut o şansă notabilă în min. 88, dar a tras alături de poartă. Meciul s-a încheiat cu ratări uriaşe ale lui Hoban, care nu a nimerit poarta din careu (90+3, 90+4).
Ambele echipe au terminat meciul în zece jucători, după ce Britton a fost eliminat, iar Younes s-a accidentat.
Rămasă şi fără atacantul Gheorghe Grozav, transferat la Terek Groznîi, după ce îl pierduse pe congolezul Jeremy Bokila, Petrolul a reuşit un succes care salvează onoarea, în faţa unei formaţii valoroase, chiar dacă antrenorul Michael Laudrup nu i-a adus în România pe Jonjo Shelvey şi Wilfried Bony, iar Vorm şi Routledge au fost doar rezerve, scrie Agerpres.

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Trending