Connect with us

 

Cântărețul Horia Brenciu a fost trecut pe lista ANAF a ontribuabililor propuşi pentru verificări fiscale amănunţite. Şi asta în timp ce artistul are deja probleme cu statul, pentru că firma sa nu a achitat o contribuţie pentru impresariat artistic, noteaza Click!

După ce i-ar fi luat în vizor pe Andreea Marin, Ştefan Bănică şi Marcel Pavel, inspectorii ANAF ar fi pus ochii pe un alt artist de succes, Horia Brenciu, care va trebui să facă acum dovada veniturilor în baza cărora a efectuat anumite cheltuieli. Cântăreţul avea deja bătăi de cap cu statul, firma sa HB Media Entertainment SRL, prin care îşi organizează spectacolele, fiind dată în judecată pentru neplata contribuţiei pentru impresariat artistic.

Deşi aproape doi ani a susţinut că taxa este nejustificată, Brenciu speră ca în acest an, la 1 februarie, când a fost fixat următorul termen al procesului, să scape de probleme şi să ajungă la o înţelegere cu reprezentanţii Fondul Cultural Naţional, instituţie subordonată Ministerului Culturii, care colectează anumite taxe, printre care şi contribuţia de 1% de la cei care realizează venituri din impresariat artistic.

De exemplu, din concertele susţinute la Romexpo, solistul ar fi avut încasări de aproximativ 800.000 €. În plus, dacă îl doreşti la o nuntă sau la o petrecere privată, trebuie să scoţi din buzunar între 10.000-13.000 €. Artistul face bani frumoşi şi de la TV. Se află deja la al doilea sezon “X Factor” în calitate de jurat şi se zvoneşte că onorariul primit de la Antena 1 ar fi de 50.000 €, mai notează sursa citată.

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Trending