Connect with us

Prin acesta infomare se doreşte desfiinţarea ipotezelor conform cărora Turneul Naţional Stradivarius susţinut de violonistul Alexandru Tomescu ar fi fost „interzis” în Bisericile Ortodoxe­ de către Biserica Ortodoxă Română, se arata intr-un comunict, remis RADAR DE MEDIA. 
Alexandru Tomescu a decis ca ediţia din 2013 a Turneului Naţional Stradivarius să se desfăşoare în Biserici, deoarece acestea reprezintă în viziunea sa spaţiul ideal pentru a asculta muzica Sonatelor şi Partitelor de Johann Sebastian Bach. Atât violonistul, cât şi organizatorii evenimentului ţin să sublinieze că găzduirea Turneului Naţional Stradivarius nu a fost refuzată de BOR, tocmai pentru că nimeni dintre cei implicaţi în realizarea evenimentului nu a adresat o cerere în acest sens către instituţia amintită, cunoscându-se a-priori restricţiile existente în cadrul cultului ortodox în ceea ce priveşte muzica instrumentală.
Prin urmare, de la bun început, organizatorii Turneului Naţional Stradivarius s-au adresat în exclusivitate Parohiilor Romano-Catolice, Protestante şi chiar Armeneşti, ştiind că aceste confesiuni acceptă cântul instrumental în cadrul bisericilor lor.
Organizatorii Turneului Naţional Stradivarius consideră că articolele privitoare la aşa-zisul refuz al Bisericii Ortodoxe de a găzdui Turneul Stradivarius sunt nefondate şi deturnează atenţia de la informaţiile cu adevărat importante referitoare la eveniment, cum ar fi faptul că turneul s-a bucurat de un succes extraordinar, mii de persoane asistând la concerte, uneori alegând să stea peste două ore în picioare pentru a le asculta integral. De asemenea, e important de menţionat că Turneul Naţional Stradivarius Bach to Basics este dedicat Fundaţiei Hope and Homes for Children România. Intrarea a fost liberă, dar violonistul Alexandru Tomescu a invitat publicul să doneze pentru organizaţia amintită. Astfel s-au strâns până acum aproximativ 10.000 de euro care vor fi direcţionaţi către HHC România pentru susţinerea proiectelor destinate îmbunătăţirii vieţii copiilor abandonaţi din ţară.
Mai multe informaţii despre turneu pot fi descoperite pe site-ul www.turneulstradivarius.ro.

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Trending