Connect with us

Săptămâna trecută, skyline-ul bucureștean a fost mai înnorat decât de obicei, dar asta nu i-a împiedicat pe cei șapte artiști invitați la inaugurarea magazinului PUMA Social din Fabrica să deseneze alături de publicul larg viziunea lor despre Bucharest Skyline, pe pânză, având ca suport PUMA Tote Bag Natural. 
La Fabrica, @PUMA Social Store, într-un spațiu ce exprimă intersecția dintre modernitate și design, peste 200 de participanți și-au desenat Bucureștiul ca să-l aibă apoi la purtător. Alături de ei au fost Ana Maria Grigoriu și Stelian Dobrescu (LOOT), Șerban Mocanu (Potop), Octav Ungureanu (Smoking Cool Cat), Octavian Câmpeanu (Vian Peanu), Alexandru Nimurad, Ioana Șopov, cu ajutorul lui Andrei Cârlescu (de la Atelier Cârlescu).
Gențile imprimate artistic, remixând stenciluri ale artiștilor sau 100% cu inspirație de moment, au putut fi luate acasă sau lăsate pentru a fi expuse în magazin. Evenimentul este primul dintr-o serie intitulată PUMA Inspiration Shot, ce urmează să continue în același spațiu PUMA Social Store, din Fabrica.

„Eu văd Bucureștiul ca fiind un oraș foarte bizar și eclectic, plin de locuri frumoase punctate de tot felul de ciudățenii și asta am vrut să se vadă și pe sacoșele. A fost foarte fain aseară. La început ne-am distrat cu stencilurile bucureștene și vopseluri. Dar pentru mine partea cea mai mișto a fost să desenez request-urile speciale direct cu markerul. După prima nu m-am mai oprit până când s-au terminat sacoșele. La final eram moartă de oboseală, dar am zâmbit tot drumul până acasă”, povestește Ioana Șopov (freelance illustrator).

„Multă voie bună, multă vopsea, multe pungi, multe zâmbete, multă distracție, multă agitație. Un atelier în care lumea s-a jucat și a făcut lucruri misto. Mult București frumos”, spune Octavian Câmpeanu a.k.a. Vian Peanu (care a construit Bucureștiul din typography).

„A fost foarte dinamic, oamenii au interacționat foarte rapid cu noi. În plus, toți cei care au venit au adus cu ei o atmosferă foarte pozitivă sau am construit-o împreună… habar nu am, important e că am făcut un schimb de energii bune. Am identificat câteva repere de-ale Bucureștiului fără să le categorisesc ca fiind bune sau rele, calități sau probleme”, a declarat Alexandru Nimurad (care a venit din zona de fashion).
„Mai întâi, am învățat eu să fac ceva nou: serigrafie pe pânza de la PUMA. Apoi i-am învățat și pe alții să facă asta, i-am ajutat pe oameni să facă linia orizontului într-o mie de culori, i-am făcut să râdă, le-am făcut desene fetelor, m-au pupat, a fost bine. Mi-a plăcut să desenez despre București, chiar e orașul meu preferat și e plin de viață, așa cum am și arătat în desenele mele. Îmi place să desenez oamenii de pe străzile lui sau de la metrou, iar în seara evenimentului i-am văzut puțin mai de sus, de la linia orizontului”, spune Octav Ungureanu (Smoking Cool Cat), care a construit linia orizontului în notă de comics.
„Plasat convenabil într-o seară de joi, evenimentul a reușit să străpungă preconcepțiile multora despre cum se imprimă o sacoșă. Cot la cot cu prieteni amplasați alături de noi, am plasat cu câtă măiestrie am putut desenele noastre pe bag-urile primite. Speram că toți cei care s-au deplasat până acolo n-au plecat dezamăgiți. Să vă duceți plasele pe cele mai înalte culmi!”, ne transmit Ana Maria Grigoriu și Stelian Dobrescu (LOOT), cu creații din zona de graphic design.
„A fost haos la PUMA Social pentru că toată lumea abia aștepta sacoșe și noi încercam să ne mișcăm suficient de repede ca să facem față cererii. Sorry tuturor celor care au venit să bem o bere și n-au apucat pentru că alergam pe-acolo agitat sau eram în lumea mea cu o pensulă în mână, sorry celor care n-au primit un Tote Bag. A fost haos, dar a fost frumos. Thanks guys!”, a spus Potop (a.k.a. Șerban Mocanu).
 

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Trending