Connect with us

Haideti sa vedem ce iese din combinatia urmatoare: un reporter, un personaj monden si… un munte de carti. Acum in preajma sarbatorilor un interviu cu Codrin Stefanescu nu strica deloc. E chiar recomandat. De aceea ne-am luat carnetelul la noi si i-am pus omului politic vreo 2-3 intrebari care mai de care mai interesante.
Reporter: Incepem mai intai cu lumea cartilor. Am inteles ca sunteti unul dintre putinii oameni care cunosc la ora actuala povestea reala a DoMnisoarei Adina M., personajul cartii „Micuta Portugheza”. Ati cunoscut vreodata, in viata reala, o femeie ca ea?
Codrin Stefanescu: Multe… extrem de multe.
R.: Ati intalnit vreodata vreo femeie care sa va faca sa suferiti dupa ea 6-7 luni, un an?
C.S.: Categoric… nu!
R: Femeile pe care le-ati iubit, v-au influentat in vreun fel viata, destinul, cariera?
C.S.: Foarte putin si niciodata pozitiv…
R.:Exista vreo femeie pe care ati vrea sa va razbunati?
C.S.: Nu, tema neinteresanta, nu pot acorda atentie unei astfel de abordari.
R.: Din lumea mondena de pe la noi (personaje reale) care femeie vi se pare ca fiind apropiata de „Micuta Portugheza”, adica o dama neagra?
C.S.: 90%! Iar prin ceea ce „promoveaza” presa este posibil ca acest procent sa fie sub nivelul realist.
R.:In viitorul apropiat, ce planuiti atat din punct de vedere al carierei, dar si sentimental?
C.S.: In cariera stiu exact care-mi sunt prioritatile si, evident, exista un grafic ce trebuie respectat cat se poate de apropiat la modul practic de planul initial. Legat de sentimente, insist sa cred in destin.
R.: Mai e „rentabil” sa iubesti in ziua de azi?
C.S.: Termenul „rentabil” asimilat ideii de cuplu perfect, dragoste pentru o femeie, incredere este si pesimist, dar realist totodata! Poti iubi insa nestingherit arta, muzica, pictura… si da, e rentabil.
R.: Ne puteti descrie femeia perfecta in vizunea lui Codrin Stefanescu in doar cateva cuvinte?
C.S.: N-am nici cea mai vaga idee, subiectul e mult prea complex pentru a putea fi detaliat. Vezi povestea cautatorului de secrete in ceea ce priveste femeia, redat senzational in capodopera „1001 de nopti”.
Cu un rol important, unul dintre cele mai semnificative, in romanul „Micuta Portugheza”, Codrin Stefanescu se poate lauda la ora actuala nu numai cu notorietate sau cu o cariera politica, ci si cu mai multe opere scrise. Printre cartile sale enumeram si noi cateva titluri: „Razboiul celor de sus”, „Taranul roman in vechi carti postale ilustrate” si „Familia Regala in vechi carti postale ilustrate”.

1 Comment

1 Comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Trending